Cyklocesta na koniec sveta

Khakasia

Khakasia
Rusko 2012

štvrtok 21. mája 2009

Dojebabral som to !

ojebabralk so dalsiu cast cesty. Xcel som ist do Mongolska s tym, ze visa budu v meste Astana. Omyl, nie vsetky posolstva sa premiestnili do Astana. Mongolske posolstvo je v meste Almaty. Skoda, musim ist az do Irkutsk a tam zriesit viza. Skoda, pridem o kus Mongolska.
Slovenska Ampasada v Astana je fajn, konzulka Sona Doktrikova je akcna, vie co a ako robit. Sk ampoasada je zasita v rajone Karaotkel.

8 komentárov:

He-man povedal(a)...

Tak to je skoda kua.Ale snad ta nahradna trasa, ktoru si zvolis, bude rovnako pekna, ako planovana.
A ked nie, tak bude snad aspon menej problemova ;-)
GL & HF

Anonymný povedal(a)...

Skusil som trochu poguglovat, mozno to pomoze. tento cyklista
http://www.2wheels.org.uk/ride/2005update/index.asp#visas
tvrdi, ze (teda pokial to mas cestou, ak to spravne chapem) vybavil mongolske viza na konzulate v Kyzyl aj ked ich musel presvedcit aby dali na 30, nielen 15 dni. a, ze vraj by mal byt otvoreny prechod Khandagayty keby si sa potom 'kusok' vratil. takze by si tak mozno mohol zrobit zapadne mongolsko po brutalnych cestach pokial ta to laka.
inac, uf, ked tak kukam, to su vsetko obrovske vzdialenosti co prekonavas

Boris Kralik povedal(a)...

Majo, Kyzyl je asi KyzylOrda, mam to uz cca 2000km odtialto. Mas pravdu su to obrovske vzdialenosti. Sem tam ma zoberie kamion nejakych 500km, co je v Kazachstane miesto, kde byva sused. :-)

Anonymný povedal(a)...

nie KyzylOrda, ale Kyzyl/Кызы́л v Rusku. Vyzera to byt cestou do Irkutsku.
Tu je to na mape:
http://tinyurl.com/pb85ul

Taky pocit by som rad zazil, ten priestor. Zmena po preludnenej betonovej prazskej dzungli, co? :)

Boris Kralik povedal(a)...

Mas pravdu, Kyzyl je v republike Tyva. Кызыл. Ak by to slo, tak plan je nasledovny: Do Кызыл na biku, tam viza a na vylet do Volgogradu a ked sa vratim, tak viza budu hotove a do Mongolie by som sa uz hadam nejako dostal a nadviuazem na cestu s mesacnym oneskorenim a bez videnia mongolskeho Altaj.Skoda.
Pocit prazdnoty je tu neobvykly. Prazdnota 100km da na psychyku dost zabrat.Privytal by som vsak trosku mensie vzdialenosti.

Boris Kralik povedal(a)...

Diky Majo, zatial podla internetu je naozaj mn ampasada v rep. Tuva. Uvidime, co na to realita. Ak by top bola pravda, zostalo by aj na vuylet do Volgogradu.

Anonymný povedal(a)...

len dufam, ze zmenis potom smer cesty niekde na juh do tropov na zimu, lebo inak ta z cukotky na dalsiu jar dovezu v kocke ladu. to nebude prezitelne, precitanie mike horn-a mi celkom dalo predstavu

Anonymný povedal(a)...

Mam jeden krizovy plan do nepohody -60gradusov:zmizni odtial,este hadam nieco v zaujme prezitia vymyslim.